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YAMUR ASWATA RURANAMANTA YACHAY

Kallaripika alli raku saratami akllanchik nishpa willachin; kanchis laya sara muruwanmi ruranchik nin; yana sarawan, yurak sarawan, killu sarawan, kankilwan, chulpi sarawan, hura sarawanpash; chaypa hipami ashata kamllashpa, kutachinchik nin; shinashpaka hatun mankakunapi shayachishpa, chunka ishkay sayllakunata allipacha yanunchik nishpa willachin


Kallaripika alli raku saratami akllanchik nishpa willachin; kanchis laya sara muruwanmi ruranchik nin; yana sarawan, yurak sarawan, killu sarawan, kankilwan, chulpi sarawan, hura sarawanpash; chaypa hipami ashata kamllashpa, kutachinchik nin; shinashpaka hatun mankakunapi shayachishpa, chunka ishkay sayllakunata allipacha yanunchik nishpa willachin, chaymi yamur aswaka hawallapika wiralla tukun nin; shinashpami alli shushushpa tunil nishka ukupi churana nin, shinallata shuk tunilmanpash yallichishpa, kimsa punchatami tunilpika parachina kanchik nin,  allita pukuchishpa ña hatuy kallarinkapa.

Shina rurashkatami hatunchik nishpa, tukuyllaman willachin.  Chaymi kay yamur aswaka mana wiksatapash waklichin nishpa riksichin. Kay aswataka hatun apukkuna, pushakkuna, shinallata hatun kurakakunallami upyanata yachan kashka nishpapash willachin. Chaymantami kunan pachakaman yamur aswapa shutipi, Otavalo llaktaka raymishpa shamun.
Gonzalo Díaz 

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Traducido desde el kichwa por www.kichwa.net

raku saratami akllanchik /    se escoje el maiz mas grueso
kanchis laya sara /    siete tipos de maiz
ashata kamllashpa /    tostandolos un poco
kutachinchik /    lo hacemos moler
chunka ishkay sayllakunata allipacha yanunchik /    lo cocinamo muy bien por 12 horas
kimsa punchatami tunilpika /    3 dias en un barril

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